ЦВЕТНИ ГРМУШКИ


Мали до средни дрвенести растенија кои од базалниот дел се развиваат со повеќе гранки или стебла. Постојат листопадни и зимзелени видови.
Најчесто ги користиме при подигање на заштитни појаси или при уредување на средниот вегетациски слој. Лесни за одржување.
Со редовно подкастрување и ѓубрење се одржуваат во `посакуваната форма`.
Грмушките кои цветаат во пролет, ако треба, се кројат по цветањето најдоцна до јуни. Оние кои цветаат доцно лето или есен се кројат исто така веднаш по цветањето,најдоцна до март. Ова правило не важи за сите Хортензии (Hydrangea macrophylla) .
Грмушките кои ги користиме во функција на зелена ограда се кројат по потреба во саканата форма преку целата вегетативна сезона.

close

ДОЗНАЈ ГИ ПРВ ПОПУСТИТЕ И МНОГУ ИНФОРМАЦИИ !

Остави ја твојата e-mail адреса и добивај информации ↴


close


ДОЗНАЈ ГИ ПРВ ПОПУСТИТЕ И МНОГУ ИНФОРМАЦИИ !

Остави ја твојата e-mail адреса и добивај информации ↴

You've just added this product to the cart: