ЗАЧИНСКИ БИЛКИ


Ги среќаваме како едно годишни (Ocimum basilicum -босилек) две годишни (Petroselinum crispum- магдонос) или повеќе годишни (Salvia officinalis -жалфија). Ниски како перени (Thymus officinalis – мајчина душичка), грмушки (Rosmarinus officinalis – рузмарин) или како дрвја (Laurus nobilis – ловор). Покрај основната намена во исхраната имаат одлични ароматизирачки својства во непосредниот простор каде што се одгледуваат и со редовно одржување и подкастрување добиваат високи декоративни карактеристики.

You've just added this product to the cart: